Σάββατο, Μαΐου 13, 2006

Η ΝυΧτΑ /τΗς ΝυΧτΑς/ τΗ νΥχΤα

Πρόσωπα της νύχτας.Νυχτερινά γυμνάσια και φροντιστήρια που σχολούν.Τα βαμπίρ της νύχτας.Η δωδέκατη νύχτα,το τελευταίο νυχτερινό τραμ,οι νυχτερινές παραστάσεις,οι γυναίκες της νύχτας.Η νύχτα του ασθενούς,του γήρατος,των μοναχικών ψυχών που σκούζουν με το στόμα κλειστό,οι δύσκολες ώρες είναι πάντα τη νύχτα.Η νύχτα των θεατρικών ηρώων,η νύχτα του «Υπογείου» του Ντοστογιέφσκι.Η νύχτα στο κέντρο της Αθήνας,η νύχτα των επαιτών ,οι νυχτερινές τύψεις.Τα νυχτερινά όνειρα, ο ύπνος τη νύχτα, οι νυχτερινές σκοπιές των φαντάρων.
Τα νυχτερινά επαγγέλματα,τα ταξί τη νύχτα,τα φαρμακεία που διανυκτερεύουν.
Οι νυχτερινές βόλτες σε άλλες πόλεις,η νύχτα στη βαγδάτη,οι νυχτερινές δολοφονίες,οι νυχτερινές βόμβες,οι νυχτερινές πυρκαγιές, ο πόλεμος τη νύχτα,η δημοσιογραφική κάλυψη τη νύχτα,η νυχτερινή βάρδια 5-1
Τα νυχτερινά γυρίσματα ταινιών, ο τυφλός έρωτας τη νύχτα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου,τα νυχτερινά φιλιά.Ο χωρισμός τη νύχτα.Η «Νύχτα» του Αντονιόνι.Η νύχτα μέσα μου.Η νύχτα χωρίς εσένα.Το κλάμα τη νύχτα.
Ο χειμώνας και η νύχτα,η νύχτα του θέρους που ξεσκονίζει τα σανδάλια της,η νύχτα στο δωματιό μου με αναμένη την τηλεόραση-πορτατίφ,το γαλάζιο φως.
Τα νυχτερινά σονέτα,η νύχτα του σεισμού,η νύχτα του νου,η νύχτα η δικιά μου ψάχνει να βρει τη νύχτα τη δικιά σου.Το προσωπό σου τη νύχτα.

1 σχόλιο:

dim juanegro είπε...

...η νύχτα της κάφτρας του τσιγάρου που πάλεται μέσα στην απόσταση του βλέμματος, η νύχτα η επόμενη από τις χίλιες, η νύχτα που σε διάβασα, η νύχτα που με διάβασες, η νύχτα που ακροάστηκα τους παλμούς, τα σκουπιδιάρικα, τους οργασμούς, τις επιβολές, τα αεροπλάνα, η νύχτα με διακοπή ρεύματος, η νύχτα των σκοτεινών υπογείων, η νύχτα στην ταράτσα...

ύστερα από δύο χρόνια και κάτι ψιλά από μήνες και νύχτες... κάτι σαν flashback με πασπαλιμένο "παρόν" στην επιφάνεια.

Καληνύχτα.