Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2006

TiTaN

{Κουτουλιά:χτύπημα με τα κέρατα ή με το κεφάλι}

Τον λατρεύω τον Zidane, τον αποδέχθηκα καθολικά σαν παίκτη και λόγω της δουλειάς μου έιχα την τιμή να τον παρακολουθώ κατά καιρούς στα ριπλέι του. Χτες στην ειδική του μέρα,στην τελευταία του μέρα κάθισα να τον δω όπως οι μητέρες παρακολουθούν τα παιδιά τους ,στις γιορτές των σχολείων λίγο πριν κλείσουν για καλοκαίρι. Κάθισα να θαυμάσω εκείνο το στενό του βλέμμα,το ήθος που σκορπάει στο γρασίδι την ώρα που τρέχει ,τη στάση του απέναντι στη νίκη.. Ήμουνα σίγουρη για τη νίκη της Γαλλίας χτες βλέπετε... Θα ήθελα να συμβεί,μα τελικά το μόνο που συνέβη ήταν να δω ένα κερασφόρο ζώο να αμύνεται στα εμετ
ικά βρωμόλογα που έγιναν μολύβδινο στήθος που πρέπει να τρυπήσεις για να βγουν και να χαθούν μαζί με το ήθος του Zidane πάνω στο γρασίδι,στο κουλούριασμα της μπάλας,στο σφύριγμα του διαιτητή. Είναι και αυτό ένα είδος νίκης όμως. Μια νίκη, όταν ο άλλος δεν σέβεται την ψυχή σου, μια νίκη όταν σου τραβάν την ουρά και σου ψιθυρίζουν λάσπες και πράσινες γλίτσες,την ώρα που φεύγεις βασιλιάς. Άδοξο τέλος σε μία μεγαλοπρεπή καριέρα;. «Ο τελευταίος των μεγάλων», όπως πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει, βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο, προχώρησε προς τα αποδυτήρια και κάπου εκεί κατάλαβε το λάθος του βάζοντας τα κλάματα…κι όμως η κουτουλιά ήταν για μένα πιο όμορφη στιγμή της γιορτής...Αυτό που πάντα εύχομαι να κάνει ο ταύρος στον ταυρομάχο μετά από τόσο εξευτελισμό. Αυτή η κουτουλιά είναι η κουτουλιά που τόσο πολύ θα ήθελα να δώσω σε όλες τις κοινωνικοπολιτικές μου απέχθειες και σε ανθρώπους που χάσκουν ανοιχτοί, όπως όλα τα εμετικά υπερχειλίσματα υποτέλειας. Αυτή η κουτουλιά μου προκάλεσε έκσταση και ψυχική ανάταση σαν να επρόκειτο για μια μυσταγωγία μεταξύ των 2 αυτών παικτών. Μια δικαίωση του ανθρώπινου εξευτελισμού. Δεν μας λύπησε που δεν σκέφτηκε την ομάδα του και αποβλήθηκε ,δεν μας λυπεί που έκλεισε έτσι την τελευταία του ενεργή μέρα, μας λυπεί που άφησε το ένα πόδι να πατήσει από το βάθρο του ήρωα στο χώμα το θνησιγενές. Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γαλλίας, Ζαν Πιέρ Σκάλε, μετέφερε στον Τύπο την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία ήταν μετά τον αγώνα ο Ζινεντίν Ζιντάν. «Είναι πολύ λυπημένος και μελαγχολικός. Πρέπει να ανασυγκροτηθεί», τόνισε. Μας τρομάζει ο Ζidane που μωλωπίζει. Μας τρομάζει ο θόρυβος που κάνει ο θυμωμένος αλλά εγώ θα το βάλω στο repeat για σήμερα και θα κρατήσω το ενσταντανέ του replay σε ένα δικό μου αρχείο, για να μου θυμίζει την απάντηση που πρέπει να δίνω σε κάθε απροσήγορη ερώτηση που μου γίνεται. Τελικά από αυτό το θέαμα την κουτουλιά του Zidane είναι που θα θυμάμαι. Και αυτό είναι μια νίκη. Κρίμα να μην έχει και ήχο να σπάσει τα τύμπανα μερικών.
Vive Zidane.

P.S: Αλήθεια γιατί κανείς σεν ασχολήθηκε με τον Ματεράτσι;

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ω τι έκπληξη, candyblue, ασχολείσαι και με το ποδόσφαιρο! Αλήθεια, τι ομάδα είσαι;
Με τον Ιταλό ουδείς ασχολείται επειδή, απλώς, δεν είναι μέγεθος ανάλογο του Zidane

Nyktipolos είπε...

Με συγχωρείτε... Ο έλληνας ποδοσφαιριστής (ο οποισδήποτε έλληνας ποδοσφαιριστής) που ρίχνει μια μπουνιά στον αντίπαλο γιατί του έβρισε τη μάνα, είναι ένας αλήτης χούλιγκαν που δεν σέβεται τους κανόνες του αθλήματος, είναι ένας τριτοκοσμικός, ένα θλιβερό ανθρωπάκι που ρίχνει λάδι στη φωτιά της βίας που καίει ήδη τα άδεια γήπεδα της χώρας.

Κι όταν αυτό το κάνει ο θεός Ζιντάν, συγχωρείται, δικαιολογείται και ακόμα περισσότερο γίνεται μια τελετουργική χειρονομία για να μας συνοδεύει στο καθημερινό μας πάρε δώσε με το χυδαίο;

Θα σε στεναχωρήσω candyblue αλλά εγώ πιστεύω πως η ανάγκη του θεού να φύγει με τις δάφνες της νίκης (μιας νίκης που απομακρύνονταν επικίνδυνα από τα σχέδιά του όσο περνούσε η ώρα) τον έκαναν να χάσει την ψυχραιμία του. Έγινε ταύρος απέναντι σε έναν συμπαικτη του και όχι απέναντι στον ταυρομάχο.

Δεν είμαι κατά της βίας. Μερικές φορές η βία είναι και ενδεγειγμένη και αναπόφευκτη. Αλλά αυτή η βία του θεοποιημένου παικταρά μου είναι απεχθής, κυρίως δε όταν το μάρκετινγκ επένδυσε τόσα και τόσα στην εικόνα του καλού και άδολου ειδώλου...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω ότι η candy ήθελε να δείξει την ανθρώπινη διάσταση του Ζιζού, την αντίδραση που, τελικά, τον κατεβάζει από το βάθρο του ήρωα, αλλά τον προβιβάζει στη σφαίρα του μύθου. Και επειδή ήταν το τελευταίο του παιχνίδι, όλα αυτά συνθέτουν μία μοναδική τραγωδία. Νομίζω ότι αυτό της έκανε εντύπωση. Γι αυτό είναι μεγάλος ο Ζιζού. Επειδή κάνει ανθρώπους σαν την candyblue, που γνωρίζουν μπάλα όσο εγώ αστροφυσική, να ασχοληθούν, έστω και έτσι, με το σπορ.

candyblue είπε...

@ Nyktipolos: Δε μίλησα για κανέναν Έλληνα ποδοσφαιριστή...δεν έκρινα κανέναν δικό μας και ούτε αποκάλεσα κανέναν αλήτη και χούλιγκαν
είπα απλά ποια είναι η γνώμη μου για την κουτουλιά.
το θέμα που με κέντρισε να γράψω αυτό το ποστ είναι η κουτουλιά.
Η κουτουλιά που δίνει κάποιος σαν το Zidane
Η ανατροπή
Αυτό με κέντρισε η ανατροπή,κάτι που δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο αλλά είναι link στο blog της ίδιας της ζωής.
Με βάση τον χτεσινό αγώνα μιλάω για κάτι που χαρακτηρίζει τα πάντα και τους πάντες. Για κάποιους μπορεί να λέγεται βια και καφρίλα και για κάποιους άλλους λυτρωτική κίνηση.
Εγώ θα πάρω το δεύτερο γιατί με χαρακτηρίζει και ας πάω μετά στα αποδυτήρια να κλάψω…
Ελπίζω να ξεκαθάρισα λίγο τη θέση μου.

Ανώνυμος είπε...

candyblue candyblue candyblue
na sou riksw kai egw mia koutoulia stis 5? na to peksoume kai replay?
symfonw me to gyftaki. Tha emene outos h' allos sthn istoria alla twra exei grapsei ena pio idiaitero epilogo...

Nyktipolos είπε...

candyblue

έχεις δίκιο, αυτά που έχω μαζέψει για άλλους (τους άκουσα να μιλάνε χθες στην τηλεόραση, κάτι αθλητικογράφοι, κάτι Λάλες και άλλοι που δεν χάνουν ευκαιρία να λιθοβολούν τους έλληνες παίκτες που χάνουν την ψυχραιμία τους σε ένα αγώνισμα που είναι από την φύση του επιθετικό και βίαιο- και χθές δικαιολογούσαν τον θεό) τα έβγαλα πάνω σου. Λάθος μου.

Τώρα αυτά που λες περί ανατροπής, συμβολικά μιλώντας προφανώς, σωστά είναι.

Υ.Γ. Εγώ έπαψα να υποστηρίζω την ομάδα της Γαλλίας και βέβαια τον Ζιντάν αμέσως μετά το ψευδοπέναλτυ...
Υ.Γ.2 Γιατί κάθε φορά που στέλνω ένα σχόλιο πρέπει να περνάω από το word verification? Ποια η χρησιμότητά του;

UrbanTulip είπε...

Δεν βλέπω ποδόσφαιρό, μόνο τώρα στο Μουντιάλ πρέπει να ειδα σύνολο μιας ώρας παιχνίδια. Ψες την είδα τη φάση. Πιο πριν ειδα το Ζινταν να ήθελε πραγματικά εκείνο το κύπελλο, ήταν φανερό ότι είχε άγχος. Και μετά είδα το επεισόδιο και τον Ιταλό να του λέει διάφορα. Οπότε ας μην κρίνουμε τις ανθρώπινες συμπεριφορές ( προς το παρόν κανείς δεν ξέρει τι είπε ο Ιταλός του Ζιντάν). Όπως και να χει με τα λίγα που ξέρω για το ποσόσφαιρο, ο Ζιντάν ειναι Μεγάλος παίκτης. Και αυτή ειναι η ουσία.

candyblue είπε...

@ γυφτάκι:Γνωριζόμαστε από κάπου;;
Νοιώθω ότι καταλαβαίνεις και ξέρεις πολλά...σε περιμένω το βράδυ .Στο καλοκαιρινό θώπευμα του δάσους. Φέρε και την σκηνή σου.

ΒΑΖΕΛΟΣ είμαι!
Ή μήπως να έλεγα Βαζέλα!


@ Anonymous: Χμμμμμμμμ!!! Κανονίσου. Πονάνε οι κουτουλιές μου και γεμίζουν μώλωπες είσαι σίγουρος;;


@ Nyktipolos: Δεν πειράζει,το τραβάει το ποστ αυτό το κλιμα το ήξερα.
Το το word verification δέστο σαν φίλτρο από τους πειρατές και τους ενοχλητικούς του διαδικτύου.
Όσοι το βλέπουν δεν είναι!

Ανώνυμος είπε...

CandyBlue...Παναθηναικός..όχι βάζελος


όσο για τα χθεσινά..ο τυχαίος, ο χθεσινός και άμπαλος Ματεράτσι προκάλεσε τον μεγάλο Ζιντάν στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του...αν ανατρέξετε σε ποδοσφαιρικά λεξικά θα διαβάσετε για το ποιόν του ξυλοκόπου Ματεράτσι...
ο μεγάλος Ζινεντίν δεν έχει ανάγκη από savoir vivre και κολακείες..πέτυχε τα πάντα, πήρε τα πάντα και πήρε την Γαλλία από το χεράκι και την πήγε σε έναν ακόμα τελικό
Διάφορα ακούγονται για το τι του είπε...αλλά μάλλον ήταν κάτι ρατσιστικό...
Αντίο Ζιζού..όσο για σένα καημένε Ιταλέ...την ασέβεια που έδειξες θα την βρεις μπροστά σου.
Καλώς ή κακώς όλοι θα θυμούνται αυτό το μουντιάλ για τον Ζιντάν και όχι για την κάτοχο Ιταλία.
Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Παρακάτω σου επισυνάπτω ένα απόσπασμα από την γαλλική εφημερίδα Humanite (νομίζω)

" Απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο ο αρθρογράφος, Κλοντ Ντουσέν, τον ρωτά: «Ζινεντίν, το ξέρεις ότι το πιο δύσκολο σήμερα το πρωί δεν είναι τόσο το να κατανοήσουμε γιατί οι μπλε, οι δικοί σας μπλε, έχασαν το Κύπελλο, που έμοιαζε εφικτό γι' αυτούς. Το πιο δύσκολο είναι το να εξηγήσουμε σε δεκάδες εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο πως παρασύρθηκες και έδωσες αυτήν την κεφαλιά στον Ματεράτσι, δέκα λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης».
«Φαντάζομαι» συνεχίζει ο αρθρογράφος, «ότι, πριν διαπράξεις την ανεπανόρθωτη και δυσκόλως συγχωρητέα ηλίθια αυτή πράξη, ο Ματεράτσι σου είπε τις φρικτότερες κακίες».
«Σήμερα το πρωί, όμως, Ζινεντίν, τι θα είχες να εκμυστηρευθείς στα παιδιά σου, αλλά και σε όλα τα παιδιά, για τα οποία είχες γίνει το για πάντα ζωντανό παράδειγμα; Ήταν η τελευταία εικόνα που αφήσες ως ποδοσφαιριστής, Ζινεντίν, πώς έγινε και συνέβη κάτι τέτοιο σ' έναν άνθρωπο σαν εσένα;» "


Η ερωτήση που θα ήθελα να κάνω στο δημοσιογράφο είναι:
αυτός τι θα έκανε αν τον αποκαλούσαν "τρομοκράτη" ή "βρώμικο μουσουλμάνο"?
Και ακόμα καλύτερα τι θα απαντούσε στα παιδιά του γι΄αυτό????

Ανώνυμος είπε...

Εξυπναδες του δημοσιογράφου λες και ο ίδιος δεν εχει κανει κατι πανω στα νευρα του. Πρεπει να ζει ενα δραμα ο Ζινταν και τον σωζει που δεν εφαγε γκολ η Γαλλια στην παραταση, θα ειχε αυτοκτονησει τοτε. Εγω συμφωνω με τουσ παραπανω που λενε οτι ετσι εδειξε ανθρωπινος. Φανταστειτε ρε παιδια σε τι κατασταση ηταν τα νευρα του εκεινη τη στιγμη, στα δεκα τελευταια λεπτα της ποδοσφαιρικης του ζωης. Νομιζω οτι δεν μπορουμε να μπουμε στη θεση του ουτε να τον κρινουμε. Εγω θελω επισης να δω τι σταση 8α κρατησει η Adidas που ειναι χορηγός του

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο ξεβράκωμα θα είναι να τιμωρήσει η φίφα τον Ματεράτσι...κάτι που ακούγεται ήδη

candyblue είπε...

@ Ganuma De Linarus: Μακάρι να μπορούσα να αναλάβω εγώ την τιμωρία του..Αλλά θα ήταν και η σκληρότερη στην ιστορία της δημοκρατίας.

@blade & γνωστή συναδέλφισα: Αυτοί οι τύποι ανθρώπων και δημοσιογράφων σαν τον συγκεκριμένο τύπο δημοσιογράφου είναι αυτοί που ονομάζω στο ποστ "εμετικά υπερχειλίσματα υποτέλειας",που χάσκουν.
Και οι ερωτήσεις που του έκανε ο δημοσιογράφος είναι αυτές που λέω απροσήγορες ερώτησεις.Κανένας οίκτος σε αυτά τα πλάσματα.
Μόνο κουτουλιές μεταφορικά και ρεαλιστικά μιλώντας.

Ανώνυμος είπε...

http://www.gazzetta.it/openxlink.shtml?http://widelec.org/zidane.html

Αυτά είναι...

Ανώνυμος είπε...

...shtml?http://widelec.org/zidane.html

Ανώνυμος είπε...

blade, h Adidas 8a toy kopsei to symbolaio. Na eisai sigouros gi ayto. Me aythn thn koutoulia exase polla lefta giati ta symbolaia twn a8lhtwn problepoyn oti me ka8e energeia poy xalaei to image toys stamataei h xorhgia.
O Kenteris exase 500 xiliarika apo thn Puma meta thn istoria toy 2004

Μαρκησία του Ο. είπε...

Το πέναλτι υπέρ της Γαλλίας ήταν όντως μούφα.
Επίσης, βαρέθηκα να βλέπω τους Γάλλους να πέφτουν από μόνοι τους για να κερδίζουν φάουλ (ευτυχώς ο διαιτητής το έπιασε νωρίς) - αν και συνολικά η Γαλλία ήταν σίγουρα καλύτερη ομάδα στο παιχνίδι.

Όσο για τον Ζιντάν, ναι, σπουδαίος παίκτης και χαρισματικός.
Η κουτουλιά του ήταν και μια κουτουλιά στην αγιοποίηση που του έχει γίνει. Άνθρωπος είναι, εκνευρίστηκε.Πρέπει να του είπε κάτι πολύ χυδαίο ο Ιταλός, αλλιώς δεν πιστεύω να έφτανε ως εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Candyblue μια και είσαι δικό μας παιδί, δες και τη βαζελοκατάσταση στο panathinaikoi.blogspot.com

GLOBAL είπε...

Με τον Ιταλό ασχολήθηκε ο Βροχοποιός στο :

http://vroxopoios.blogspot.com

averel είπε...

Στο μελλον, ο τελικος του 2006 θα μεινει σαν ο τελικος του Ζινταν, ακομα και αν η ιστορια γραφεται απο τους νικητες. Δεν θα ειναι του Ματερατσι. Ωραιο post.

bidibis είπε...

Είμαι πολύ χάλια για να μιλήσω για το ζιζού σήμερα. Αν κέρδιζε χθες σήμερα θα είχα αγοράσει 8 εφημερίδες να διαβάζω και για να ξαναδιαβάζω για αυτό και τον τιτι και όλα τα άλλα αξιοθαύμαστα κοκοράκια. Δεν διάβασα απολύτως τίποτα σήμερα. Δεν έχω κέφι.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι πολλοί άνθρωποι ευχαριστήθηκαν τη χθεσινή κουτουλιά. Αν δεν μετάνιωσε ο ίδιος για αυτό που έκανε, τότε χαλάλι του. Είμαι της άποψης ότι, αν σώνει και καλα έπρεπε να τον δείρει, θα έπρεπε να κάνει υπομονή άλλα 15 λεπτά και να του σπάσει το κεφάλι με το κύπελλο. Η πλατίνα πονάει πολύ.

Ο ζιζου δεν είναι καντονά ουτε βίνι τζόουνς. Δε νομίζω ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του ως "κακός". Η χθεσινή του ενέργεια θα ταίριαζε απόλυτα στον Vinie Jones. Κανείς δεν τον θυμάται για το φοβερό (;) ποδόσφαιρο που έπαιζε. Όλοι τον θυμούνται για τη σκηνή που πιάνει τα παπάρια του Γκασκόιν – άλλο καθήκι και αυτός.

Είναι πολλά τα παραδείγματα των ανθρώπων που επιδίωξαν να καθιερωθούν στις συνειδήσεις ημών των θνητών ως villains. Αυτός ο ρόλος τους ταίριαζε, αυτό ήξεραν καλά να κάνουν και καλά έκαναν… Ο ζιζού όμως είναι άλλη πάστα – μεγάλη προσωπικότητα και όχι μόνο γηπεδικά.

Θεωρώ ότι το χθες ήταν ένα πολύ άσχημο παιγνίδι της μοίρας, μια τρικλοποδιά του bully εωσφόρου στον άνθρωπο που σε ελάχιστα λεπτά θα ζούσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της ποδοσφαιρικής ιστορίας (φαντάζεστε το συναίσθημα; Κανείς από εμάς δε θα το ζήσει ποτέ αυτό), που η συμπαντική συνομωσία έμοιαζε ότι είχε ετοιμάσει με μεγαλοπρέπεια για την πάρτη του… ένα κακό όνειρο τέλος πάντων.

Old Boy είπε...

«είχα την τιμή να τον παρακολουθώ κατά καιρούς στα ριπλέι του».

Κάτι σαν Κισλόφσκι στο γρασίδι.

Ανώνυμος είπε...

Που παίζει ο Κισλόφσκι; Στο ρόστερ της Πολωνίας δεν είναι πάντως.. Πιστεύω ότι είναι φυσικό πρόσωπο γιατί το έγραψε με κεφαλαίο. Δεν πιστεύω να είναι κάτι σαν το ποτιστικό, το μπεκ ας πούμε;

Ρωξάνη είπε...

Διαβάζοντας το κείμενό σου candyblue είδα τα χτεσινά μου συναισθήματα να γίνονται από σένα περίτεχνο κείμενο. Καμιά υπερβολή σε αυτό που μόλις είπα.


"Ανέσυρα" μερικά λόγια από δύο εντελώς αντίθετες απόψεις γιατί μου έδωσαν την εντύπωση ότι εκρέουν από την ίδια ρομαντική αντιμετώπιση:

είπε η candyblue:
"Αυτή η κουτουλιά μου προκάλεσε έκσταση και ψυχική ανάταση σαν να επρόκειτο για μια μυσταγωγία μεταξύ των 2 αυτών παικτών."

είπε ο badlydrawnboy:
"μια τρικλοποδιά του bully εωσφόρου στον άνθρωπο που σε ελάχιστα λεπτά θα ζούσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της ποδοσφαιρικής ιστορίας (φαντάζεστε το συναίσθημα; Κανείς από εμάς δε θα το ζήσει ποτέ αυτό), που η συμπαντική συνομωσία έμοιαζε ότι είχε ετοιμάσει με μεγαλοπρέπεια για την πάρτη του… ένα κακό όνειρο τέλος πάντων."

Δεν είναι μόνο ο Ζιτάν το θέμα άλλωστε.

Old Boy είπε...

«Που παίζει ο Κισλόφσκι; Στο ρόστερ της Πολωνίας δεν είναι πάντως..»
Δεν είναι διεθνής. Στον Θρασύβουλο Φυλής παίζει.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα ο καλός Ο.Β, ακόμα και έξω από το blog του...

Ανώνυμος είπε...

ο ήρωας αυτός δεν είναι βγαλμένος από το hollywood, ούτε σκοτώνει 200 άτομα σαν τον Ράμπο..ούτε ζει μέσα από φωτιές...
το ξαναείπα..καλύτερα έτσι..ένα τέλος χωρίς happy end....
να ανοίγουν τα ματάκια και να βλέπουν τι σημαίνει ανάγκη για λύτρωση μακριά από σκοπιμότητες και στολισμένες τυμπανοκρουσίες γιατί έτσι έχουν επιβάλλει κάποιοι
ο ζιζού έτσι αισθάνθηκε έτσι έκανε..το μουντιάλ του ανήκει...και σίγουρα δεν τρελάθηκε..κάτι έγινε
τι ακριβώς; θα μάθουμε σύντομα

Nyktipolos είπε...

Για φανταστείτε να έκανε το ίδιο ο ζιζου-ζουζου στον δικό μας Ζαγοράκη στο Euro και όλος ο κόσμος να θυμάται αντί τον θρίαμβο της Εθνικής μας την κουτουλιά του κάθε ζουζού! Λοιπόν κάποιος βέβαια θα πει πως ο δικός μας δεν είναι "βρώμικος" σαν τον Ιταλό! Τον έβρισε λέει! Κι εκείνος (ο βρωμοιταλός) λέει ότι τον είπε μαφιόζο, αλλά δεν του έριξε κουτουλιά! Μήπως νομίζετε ότι μέσα στο γήπεδο μιλάνε μεταξύ τους στον πληθηντικό ευγαινείας; Έχει παίξει κανείς από σας ποδόσφαιρο;

Οι Ιταλοί λοιπόν, που την ώρα του θριάμβου τους ζουν ταυτόχρονα μια τραγωδία πρώτου μεγέθους, πήραν το παγκόσμιο κύπελο και ο ζουζού έμεινε με το... κεφάλι στο χέρι.

Ας θυμηθούμε λίγο ότι τον έκαναν κόσκινο, δεν ήξερε τι να κάνει, έπαιζε σαν χαμένος στον αγώνα με την Ελλάδα. Χθες η τηλεόραση τον έδειχνε να ρίχνει κουτουλιά σε αντίπαλο (που δε νομίζω μέσα στη φάση που είδα ότι κι αυτός τον έβρισε με ρατσιστικά σχόλια) και μάλιστα καθώς ήταν πεσμένος κάτω. Ο θεός κάποιο πρόβλημα έχει με το κεφάλι του και μοιράζει κεφαλιές.

Σας υπενθυμίζω επίσης ότι η adidas έχωσε πολλά, μα πάρα πολλά φράγκα για την εικόνα (την εικονική εικόνα) του ζουζού που έχουμε όλοι στο μυαλό μας.

Συγνώμη για την παραφωνία σ' αυτή τη συμφωνία, αλλά το κύπελο το πήραν οι Ιταλοί επάξια, ακόμα και με ένα πέναλτυ μούφα εναντίον τους και ο ζινταν πήρε αυτό που του άξιζε, ξέρετε ποιο...

Μεγάλος παίκτης; ΝΑΙ. Αυτό. Τίποτα περισσότερο. Να ξέρετε, το άγχος να στευθεί κανείς βασιλιάς είναι αβάσταχτο.

candyblue είπε...

Και ξαναλέω το ποστ αυτό γράφτηκε με αφορμή την ανατροπή
Αυτό που εισπράττει κανείς από κάτι αιφνίδιο που εδώ ευτυχώς έχει μια αιτία που πολύ σύντομα θα μαθευτεί επακριβώς
Όσο για τον Zidane, ο χρόνος θα δείξει

Καθίστε να δούμε παιδιά, γιατί όπως λένε, σημασία δεν έχει η πτώση αλλά η πρόσκρουση.

Ανώνυμος είπε...

CANDYBLUE EISAI 8EA
POTE 8A SE DOYME APO KONTA?
POY KAI POTE?
POTE KAI POY?

OH CANDY
CANDYBLUE
I WISH SOMEDAY I CAN FORGET YOU

Ανώνυμος είπε...

nyktipolos, στον «Ανθρωπο που θα γινόταν βασιλιάς» στη γνωστή νουβέλα του Κίπλινγκ που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο, ο Σον Κόνερι παρασύρει τον Μάικλ Κέιν σε μία περιπέτεια στα Ιμαλάια. Τελικώς καταφέρνει να στεφθεί βασιλιάς αν και στο τέλος, μαζί με το στέμμα, χάνει και το κεφάλι του. Περίπου το ίδιο έγινε με τον Ζιζού. Κανένας βασιλιάς δεν είναι άγιος. Και κανένας δρόμος δεν οδηγεί προς το θρόνο αν δεν είναι σπαρμένος με πτώματα. Ο αθλητισμός, ακόμα, είναι ένας χώρος όπου η Δικαιοσύνη μπορεί να βγάλει το μαντήλι από τα μάτια και να απονέμει αναγνώριση χωρίς να προκαλεί. Ο Ζιντάν είναι κάτι σαν τον Σον Κόνερι στην ταινία που ανέφερα παραπάνω: ξεκίνησε από μία αλάνα στο Αλγέρι και ανελίχθηκε ως συνομιλητής του Σιράκ. Μπορεί να μην έχασε το κεφάλι του, αλλά έκανε του κεφαλιού του. Αυτή η αφαίρεση της πολιτικής ορθότητας, στα τελευταία λεπτά της παράστασης, είναι η προσθήκη του τραγικού στοιχείου. Ο Σέξπιρ θα ήταν ενθουσιασμένος. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η επίδοση του Ζιντάν στο γήπεδο, όσο το κίνητρο που χορήγησε σε χιλιάδες Γάλλους να ξαναβγούν, εκ νέου, στο δρόμο. Την τελευταία φορά που οι Γάλλοι βγήκαν στο δρόμο ήταν για να διαμαρτυρηθούν. Τώρα βγήκαν για να επιδοκιμάσουν μία ομάδα που, κατά κάποιον τρόπο, θα μπορούσε να είναι και μικτή Αφρικής. Αυτό είναι έργο Ζιντάν.
Οσον αφορά την Adidas, επειδή συνδέομαι φιλικά με αθλητή που υποστηρίζεται από την εν λόγω εταιρία, νομίζω ότι δεν είναι το marketing που οικοδομεί την εικόνα, αλλά το είδωλο που δίνει εφαλτήριο στο marketing για την προώθηση του προϊόντος.
Εγώ προσωπικά ενθουσιάστηκα από τις εικόνες των παρισινών δρόμων και ονειρεύτηκα ότι τους περπατώ με την κατάλληλη παρέα για να καταλήξουμε μεθυσμένοι σε μικρό ξενοδοχείο του Μαρέ, ενώ έξω από τα παράθυρα οι φωνές για τον Ζιζού να καλύπτουν αναστεναγμούς και κλάματα.

Ανώνυμος είπε...

London Times
(με αυτήν την εφημερίδα μεγάλωσα)
Μεταφέρει την τελευταία εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο Ματεράτι αποκάλεσε τον Ζιντάν «γιο τρομοκράτισας πόρνης». Ο Ματσεράτι το διαψεύδει και λέει ότι ο Ζιζού, με μπλαζέ ύφος, του είπε ότι μπορεί να περιμένει να τελειώσει το παιχνίδι για να του δώσει τη φανέλα του.

Read my lips: the taunt that made Zidane snap
BY Matt Hughes
Our correspondent finds out what may have caused a great player to lose his head in such spectacular style

WITH his monkish mien backed by a sense of brooding menace, Zinédine Zidane has always been something of an enigma, so it is perhaps fitting that the final act of his career should be the source of such mystery.

Just why did a man blessed with complete control of a football lose his head in such a violent manner at such a crucial moment, boring it into the chest of Marco Materazzi?

As L’Equipe summed up the moment of madness with a headline of “Regrets Éternels”, a day of endless questioning began. With many conflicting versions of events circling on the internet and in the world’s media, The Times enlisted the help of an expert lip reader, Jessica Rees, to determine the precise nature of the dialogue that caused Zidane to react in such a manner.

After an exhaustive study of the match video, and with the help of an Italian translator, Rees claimed that Materazzi called Zidane “the son of a terrorist whore” before adding “so just f*** off” for good measure, supporting the natural assumption that the Frenchman must have been grievously insulted.

As the son of two Algerian immigrants, the 34-year-old is proud of his North African roots, dedicating France’s 1998 World Cup win to “all Algerians who are proud of their flag and all those who have made sacrifices for their family but who have never abandoned their own culture”, so such a slur would certainly explain, if not justify, his violent response.

When asked about the allegations on his return to Rome, Materazzi issued a vehement denial, while sources close to the player emphasised that he had not been accused of racism before, pointing to his close friendship with Obafemi Martins, the Nigeria and Inter Milan striker.

“It is absolutely not true,” Materazzi said. “I did not call him a terrorist. I’m ignorant. I don’t even know what the word means. The whole world saw what happened on live TV.”

Zidane was understandably keeping his counsel, but his agent, Alain Migliaccio, indicated that he had responded to extreme provocation. The Real Madrid midfield player is expected to break his silence in the coming days, with his dark mood at least temporarily lifted by yesterday’s news that he had won the Golden Ball as the player of the tournament.

“I know Zizou well and even though he hasn’t told me exactly what Materazzi said, I know that he was provoked,” Migliaccio said. “Materazzi said something very grave to him, I don’t know what it was.

“When he is calmer, he will speak. When I saw him at 2am he was very sad, he didn’t want to end his career like this. He was simply very sad. He was very sad for everything that happened, but this is life. He is a human being, not a god.”

With little in the way of hard evidence, Giovanni Melandri, the Italian Minister for Sport, was still urged to investigate, although such demands seem to be down to political opportunism rather than anything else. “If it were true, it would be a reprehensible act, which would not reflect the fair play that Italy and Materazzi himself showed during the tournament,” Riccardo Villari, a centre-left MP, said. “It would risk uselessly inflaming passions and creating tensions.”

With the racial allegations particularly sensitive, the other speculative suggestions as to Materazzi’s offending words were no less offensive, also focusing on Zidane’s father, Smaïl. Zidane is close to both of his elderly parents, who live in a house he bought for them outside his native Marseilles, and is thought to have phoned his mother every day during the tournament.

Another explanation being widely circulated yesterday was that Materazzi had insulted the memory of one of Zidane’s closest confidants and former coaches, Jean Varraud. The former AS Cannes coach died of cancer shortly before the tournament.

With Materazzi denying all such charges, sources close to the Italy defender even claimed that he had been insulted. Several Italian newspapers claimed yesterday that Zidane had insulted the Inter Milan player’s mother, with Materazzi retorting that the Frenchman “made love to his sister”.

Giuseppe Materazzi, the Italy player’s father, added to the intrigue by insisting that his son had been provoked. The 32-year-old is thought to be sensitive when it comes to the memory of his mother, who died when he was a young boy.

“Marco told me to enjoy the moment and put off all explanations on the incident until he returns,” Materazzi Sr said. “He just told me he had been provoked, the way he often has in recent years. It’s as if they have it in for him. In the last two seasons, Marco has always been on the receiving end, as you can see from his injuries.”

Fifa insisted that video replays played no part in Zidane being sent off. The incident was missed by Horacio Elizondo, the Argentine referee, and his assistants, but spotted by Luis Medina Cantalejo, the fourth official from Spain. "The fourth referee saw the incident with his own eyes and told the referee and the assistant referee through their headsets," Andreas Herren, a Fifa spokesman, said, adding that the fourth official had no access to video replays.

Amid the furore, one unpalatable truth has been lost — that Zidane has acted in this way before - as a record of 14 sending-offs in his career testifies. And as Varraud has recalled, his protégé’s first weeks at Cannes were spent mainly on cleaning duty as a punishment for punching an opponent who had mocked his ghetto origins.

Perhaps the only person unsurprised by Zidane’s final fall from grace was the French rock singer, Jean-Louis Murat, who prophetically encapsulated the essence of one of his heroes, a street fighter from a Marseilles council block who could play football with god-like grace.

“Nobody knows if Zidane is an angel or demon,” Murat said several years ago. “He smiles like Saint Teresa and grimaces like a serial killer.”

An enigma to the very end.

Ecumene είπε...

Ωραία όλα αυτά..θα βρεθεί σκηνοθέτης
για τον καταραμένο ποιτή Ζιντάν;..

Ποιός θα σκηνοθετήσει;;..

μια αντικομφορμέ,αντιαθλητική ενέργεια..

που εξιτάρει τους διανοούμενους..
φιλους της τεχνης..

γνωστους για την απεχθεια τους
στο εμπορευματοποιημενο
ποδόσφαιρο;..

Τι να λεει και ο Μιμης...o Ψυχαναλυτής..

Ecumene είπε...

Tαινίες για ποδόσφαιρο!!!..

εχεις δει το σουηδικο...


ΦΙΜΠΕΝ..Ο ΜΠΟΜΠΙΡΑΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ;;..

αλλες ετσι καλες;..

Ανδρομεδα είπε...

Vive Ζιζού!!!

Ανώνυμος είπε...

Και αν ο Ζιζού έφυγε από τα γήπεδα..όπως έφυγε..
ΣΗΜΕΡΑ ..έφυγε και ένας άλλος πραγματικά μεγάλος...από την ζωή όμως
φευγάτος καιρό ετσι και αλλιώς...από την αρχή
Ένας ένας οι μεγάλοι μας αδειάζουν την γωνιά

Jerourios Fantarouris είπε...

Ο Syd Barrett είχε αφήσει αυτό τον κόσμο για κάποιον άλλο παράλληλο,προσωπικό, δικό του αποκλειστικά κόσμο έτσι κι αλλιώς... The crazy diamond will shine on forever ... from the Sky.

Ανώνυμος είπε...

Sevomai afta pou grafeis, to na apantas polles fores einai hrwiko...
asxetws vevaia ean yparxoun stigmes pou h aftosygratisi kanei ton hrwa (rixtou ena bouketo meta th lixi tou agwna, vres ton sto spiti tou, peta ena ganti).
xereis vevaia oti agapaw thn italia kai thn squadra azzurra, ara ton evrisa ton zidane (pou kefalies, agwnies kai klwtsies exei rixei sth kariera tou polles).
paramenei "hrwas" o zidane, gia thn apsogi balla kai thn polytimh ebnefsi pou edwse sthn omada tou.
tha mas meinei arage h aporia, h tha mathoume ti eipe o materazzi gia na prokalesei afthn thn adidrash?


mexri tote....
http://www.mercatuning.it/zidanev2.html

GLOBAL είπε...

ρε άννα τίποτα δεν καταλάβανε όλοι ετούτοι ε; άλλη κουτουλία λες εσύ, άλλοι λένε ετούτοι. αθλητική εκπομπή το κάνανε το postάκι σου κι εσύ δεν λες κουβέντα;

Horexakias είπε...

Δεν θα ασχοληθω καν με τα κουτουλιδια και τα βρισιδια.Δεν θα τον ξανα δουμε στα γηπεδα.....

Ανώνυμος είπε...

global..μια χαρά καταλάβαμε εμείς οι ''τούτοι''

άσε να κυλήσει όμως και τίποτα χωρίς λουλούδια και ποίηση..κυκλική είναι η διαδικασία..αντιστρεπτή.
Αυτοσυγκράτηση λοιπόν...

GLOBAL είπε...

Καλά Ganuma De Linarus, σκάω.