Σάββατο, Απριλίου 05, 2014

ApRil FoOtAgE


Πλησίασε πρώτα ο θάνατος και έπειτα η άνοιξη. Και ανάμεσα τους βλάστηση εξαγριωμένη. Ραντεβού ανάμεσα σε συλλαλητήρια και κλειστές στάσεις του μετρό. Ματ σε παράταξη με διάφανες ασπίδες που από πίσω άφηναν να φαίνεται θολή η πλατεία Καρύτση με τις νεραντζιές της ανθισμένες. Ρωτώ τι γίνεται. Θέλω να περάσω. Με αφήνουν χωρίς  όρεξη να διαβώ ανάμεσα τους. Η μυρωδιές των εσπεριδοειδών στα μαλλιά μου. Ρολά κατεβασμένα μαζί με παντελόνια και εσώρουχα. Και ανάμεσα μας μια άνοιξη ατίθαση που μας εκτροχιάζει. Μυαλό διάσπαρτο σα να πέρασε από πάνω του  ο τροχός του μπλέντερ. Ματωμένες παπαρούνες σε κρυφά μέρη. Δαγκωμένα χείλη σε κρυφά μέρη. Στοές που κάνουν αντίλαλο το γέλιο μας. Περασμένες 4 στο κέντρο μιας αλλιώτικης Αθήνας.
Κλειστά φαρμακεία για μέρες. Τελειώνουν τα δισκία της λεβοθυροξίνης μου, αλλά κάτι θα γίνει. Περιπολικά με αναμμένους τους γαλάζιους φάρους στην αττική οδό. Αυτοκίνητα με φιμέ τζάμια, προσπερνούν ιλιγγιωδώς το δικό μου. Η λέξη Τρόικα αντηχεί στα αυτιά μου, μαζί με τα κελαηδίσματα των πουλιών. Παλεύει η Άνοιξη να επικρατήσει. Να διακριθεί μέσω Hashtags, facebook αναρτήσεων και share. Κανείς με τίποτα δεν είναι ευχαριστημένος πια. Κανείς με τίποτα. Όλα στημένα, σαν ένα διαφορετικό Truman show, σαν ένα ξέφρενο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού σε νέα version.Αλλάζω τους σταθμούς με γρήγορο ρυθμό στις ώρες των ειδήσεων.  «Όποιος ζητά την παραίτηση των υπουργών ταυτίζεται με την Χ.Α. για μικροκομματικά οφέλη - Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την τραβήξει πίσω.» «Αλλάζει απότομα ο καιρός από σήμερα Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες να επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παράλληλα την ατμόσφαιρα θα επιδεινώσει η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ενώ η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη.»  «Παρά το πρωτογενές πλεόνασμα και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές που έχει ήδη προαναγγείλει η κυβέρνηση, η κοινή γνώμη δείχνει να κρατά αποστάσεις από το πανηγυρικό κλίμα. Παράλληλα, όμως, δυσπιστία επικρατεί και για το πόσο θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το προβάδισμα που του δίνουν οι ψηφοφόροι ενόψει των ευρωεκλογών.» Γ' Χαιρετισμοί/Ακάθιστος Ύμνος.
Ξαφνικά κουτσαίνω. Νιώθω ότι αυτή την αναπηρία είχα πάντοτε από παλιά. Ένα ταξί περνάει σε slow motion από δίπλα μας. Μπαίνουμε αθόρυβα. Είναι ακόμα νύχτα. Κοιτάω το στέρνο σου καλυμμένο με χιλιάδες ελιές που τελικά θα γίνουν άστρα. Απομεινάρια του Ήλιου. Πρέπει να τα ονομάσουμε και να ζωγραφίσουμε πάνω τους χιλιάδες νέους αστερισμούς που θα προκύψουν. Τι λες;                               Ακρυλική σιωπή στο δωμάτιο. Περιμένω κάτω από τους πλανήτες μου να νυστάξω. Και στην ρηχή ανάσα μου, σαν σαλιωμένη πέτρα εμφανίζεται ξανά το εικονογραφημένο στέρνο σου. Απρίλιος. Κατάφερα να σταθώ στα πόδια μου και να μετατρέψω σε ενέργεια τις πρώιμες προσευχές μου που έριχνα σε εκείνον τον κουμπαρά 3 μήνες πριν. Απρίλιος και χιλιάδες ανθάκια ξεπετάχτηκαν στο στήθος μου ξανά. Χαῖρε, ὅτι βαστάζεις τὸν βαστάζοντα πάντα./Χαῖρε, ἀστὴρ ἐμφαίνων τὸν ἥλιον, χαῖρε, βάθος δυσθεώρητον καὶ ἀγγέλων ὀφθαλμοῖς.

Κι όμως.." υπάρχουν προϋποθέσεις για μια καινούργια άνοιξη".

2 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Θέλω Άνοιξη τώρα.. :)
Καλημέρα!
Ήρθε και η Μεγάλη Εβδομάδα..

Σε φιλώ.. και να προσέχεις..

candyblue είπε...

Λίγο ακόμα κ θα έρθει...

Σε φιλώ κ γω