Δευτέρα, Νοεμβρίου 29, 2010

ΑεΡαΣ σΤηΝ κΑτΑπΟσΗ


Τελειώνει ο Νοέμβρης αλλά το ρήμα καλοκαιριάζω υπάρχει ακόμα μέσα του. Ξενυχτάει μαζί μου κάτω από μια ιλουστρασιόν πανσέληνο δίπλα σε ακρωτηριασμένες νύχτες με κοντομάνικα, σκονισμένα αστέρια και καλοκαιρινά ποτά. Σε συναυλίες γεμάτες κάπνα, ιδρώτα και ξεμανίκωτα. Πίνει παγωμένο γάλα με δημητριακά κάθε πρωί μαζί μου. Μου φυσάει νοτιά στα μαλλιά και γω τον καταπίνω σε μεγάλες ποσότητες. Πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Ανακατεύω την ύπαρξη μου με όλα τα συστατικά αυτού του αέρα κι όταν με αναγουλιάζει βουτάω με δύναμη στην θάλασσα που αφηρημένη κοιτάει τα βάθη της .Κι έπειτα έντρομη με αγκαλιάζει μέσα σε μια γαλαζωπή συμπίεση και μου κόβει την ανάσα μέχρι να πατήσω άμμο ξανά.

Σε επισκέπτομαι συχνά. Μου αρέσεις. Την τελευταία φορά το βλέμμα σου ήταν σαν να είχε βγει από το δάσος, το δέρμα σου λευκό, οι κινήσεις σου νωχελικές. Στο βάθος μια γάτα. Οι κινήσεις σου ήταν σχεδόν ίδιες. Φεύγοντας σκέφτηκα ότι η γάτα σου σε μελετάει και σε ξεπατικώνει.

Και είναι ήδη Νοέμβρης. Τα σύννεφα κάποιες φορές μοιάζουν σαν σύννεφα Νοέμβρη, μα οι νύχτες του θυμίζουν Πάσχα. Τα οπορωφόρα ξανάνθισαν στις γειτονιές και το φως του ήλιου τα πρωινά κοκκινίζει τα μάγουλα μου. Κάποιες τολμηρές βραδιές η γη μυρίζει καλοκαίρι. Φυσάει ασταμάτητα τις τελευταίες μέρες. Ζεστός ο αέρας και οι άνθρωποι σαν πλανόδιοι κομπάρσοι ντύνονται λίγο πιο ζεστά μόνο και μόνο γιατί το ημερολόγιο γράφει Νοέμβρης στο σίριαλ που παίζουν. Μαθαίνω όμως να συνηθίζω τις αλλαγές του καιρού και του κόσμου και μέσα μου είμαι χαρούμενη που όλα είναι τόσο σουρεάλ. Μα πιο πολύ που τα αντέχω.

Η ευτυχία υπάρχει σε στιγμές και μικρά χρονικά διαστήματα και σε όνειρα του ύπνου.

Και συνεχίζω να σουλατσάρω με τα ξεχειλωμένα περσινά μαγιό στις παραλίες και να καταπίνω αποσπάσματα αέρα και ψαλμωδίες μυστικών βλεμμάτων. Τα καταπίνω αμάσητα κι έπειτα μπορώ και πετώ. Μου λες κάθε φορά που τελειώνω μια αλλόκοτη κουβέντα μου μαζί σου πως «οι άνθρωποι δεν μιλούν έτσι» ,σε διορθώνω και το ύφος μου γίνεται πιο αυστηρό, «μπορεί να μην μιλούν έτσι, αλλά σκέφτονται έτσι». Ξαπλώνεις στο στήθος μου και γελάς.
Όλα ανακατεμένα. Στο χάσιμο όλα. Στα χαμένα και γω μακριά σου και γιατί να το παραδεχτώ. Προτιμώ να καταπίνω αέρα και να μπορώ να πετάω μακριά.

Την τελευταία φορά που είδα το κοριτσάκι της φίλης μου, ξέχασα τι ήθελα να πω και σταμάτησα και τότε αυτό μου είπε, «μην σταματάς γιατί θα χάσεις τον ρυθμό σου».

Για αυτό και γω δεν σταματώ και ας μην καταλαβαίνω τίποτα γύρω μου πια.

13 σχόλια:

Filotas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!! Αλήθεια μέχρι και η Πασχαλιά ξανα-άνθισε.. απίστευτο ..
Περίεργος καιρός..
Μπανάκι;
Ακόμη 2 μέρες και Χειμώνας..
Καλημέρα!!!

κοινωφελης κωνωψ είπε...

Αγαπητε Ηφαιστιωνα μπορει σε 2 μερες να μπαινει ο χειμωνας στα ημερολογια αλλα εδω σε μας, πιστεψε το, δεν εχει μπει ουτε το Φθινοπωρο ακόμα.Μιλάμε για τρελλες θερμοκρασιες.Ατελειωτο καλοικαιρι πια.

Καντυ το κολαζ τα σπάει...

Hfaistiwnas είπε...

Ναι έχεις δίκιο, και εδώ Φθινοπωρινά είναι.. αλλά βλέπουμε το χιόνι από μακριά και μπαίνουμε στο κλίμα!!!!

κοινωφελής κώνωψ είπε...

Είσαστε τυχεροι εσεις.Eμείς μόνο σε περσυνες φωτο το βλεπουμε.Που θα πάει θα χειμωνιάσει.

caterinax είπε...

"μη σταματάς, μη χάνεις το ρυθμό σου"
Τι υπέροχη συμβουλή!

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

Πάσχα, ναι. Μια αρρωστημένη άνοιξη ετούτος ο Νοέμβρης.Κι εσύ κολυμπάς. Και θα κολυμπάς.

Ορέστης είπε...

"Ζεστός ο αέρας και οι άνθρωποι σαν πλανόδιοι κομπάρσοι ντύνονται λίγο πιο ζεστά μόνο και μόνο γιατί το ημερολόγιο γράφει Νοέμβρης στο σίριαλ που παίζουν"

Όντως...πλάκα δεν έχει? Σήμερα πήγα (πάλι) για μπάνιο και (πάλι) με κοιτούν μερικοί φορώντας μπουφανάκι λες και αντικρίζουν Α.Τ.Ι.Α.

Μας λυπήθηκε ακόμη και ο καιρός φαίνεται και θέλει να μας γλιτώσει από τα έξοδα θέρμανσης :)

MelidonisM είπε...

..
If you are a candy bird
I am a migrant bird..
a swallow that lost its way to spring
and swallowed also the same wind..

candyblue είπε...

@ Angelito Ο σκοπός μου είναι να κάνω τις λέξεις σου να χωρέσουν στις δικές μου. Πάντα σκεφτόσουνα. Και πάντα όμορφα. Το θυμάμαι καλά αυτό. Μπήκε ο χειμώνας

@Hfaistiwnas : Έρχεται, σχεδόν πες πως ήρθε. Την ώρα που εγώ φεύγω κοιτάω στον βορρά. Τέλος τα μπάνια ότι ήλιο και αλμύρα μάζεψε το σώμα καλά ήταν. Σκουφιά στο κεφάλι τώρα και χοντρά ρούχα.

candyblue είπε...

@ κοινωφελης κωνωψ: Ορίστε με την γκρίνια σου δες τι έκανες..τον έφερες. Χαίρεσαι τώρα λίγο;

Το κολλάζ τα σπάει ναι..sold out λέμε




@ caterinax: Έχω κι άλλες… Κάθε ποστ μου τελειώνει και με μία.
:)

candyblue είπε...

@ Χρηστος Α. Μιχαηλ: Κολυμπώ σε ανήσυχες θάλασσες πρωί βράδυ. Βυθίζομαι και έπειτα όταν πιάνω πάτο, σπρώχνω ψηλά με δύναμη στα πόδια και αναδύομαι. Όλοι κολυμπάμε, άπλα κάποιες φορές το ξεχνάμε αυτό.

Αυτός ο καιρός είναι ότι πρέπει για ζεστή σοκολάτα! Να ζεστάνω και λίγο στην κούπα τα ακροδάχτυλα μου.


@ Ορέστης: Ο καιρός ήταν όντως πολύ καλός μαζί μας. Και για μας που αγαπάμε την θάλασσα ακόμα πιο καλός. Ο πιο ζεστός Νοέμβρης ήταν των τελευταίων 80 χρόνων είπαν και μεις με το ιώδιο στους πνεύμονες και την άμμο στα πέλματα τον χαρήκαμε δυνατά και μοναδικά.

Ετοιμάσου για τζακάδα τώρα. Χαμηλώνουν οι θερμοκρασίες.

candyblue είπε...

@ Χελιδονάκι: I am a Candyblue bird or else a Bluebird Candy ....καλώς ήρθες στον γαλάζιο κόσμο μου.

Πολύ όμορφο το κελαΐδισμα σου.