Παρασκευή, Ιανουαρίου 08, 2010

CoMmE cEcI


Αλλόκοτος καιρός. Ψευδαίσθηση ενός αποδυναμωμένου καλοκαιριού. Θα ήθελα να ζήσω ανατολικά. Επιθύμησα τις εποχές.
Τις πρώτες μέρες του χρόνου, ανηφόρισα στα ορεινά σημεία της Πελοποννήσου να φτάσω τον χειμώνα. Να τον ξυπνήσω γιατί μου έλειψε, αν και ποτέ δεν τον χώνεψα. Μαίναλο. Ζήρια. Δάση με έλατα. Ομίχλη και πεζοπορία με κεφάλι σκυφτό. Ο νέος χρόνος με τράβηξε κοντά του απότομα. Με έχωσε μέσα σε μια φύση πιο πράσινη από όσο θα έπρεπε. Δροσοσταλίδες για κρέμα ημέρας. Το πρόσωπο μου μυρίζει νωπό χώμα. Κάτω από ένα απομεινάρι βελανιδιάς άφησα το φωτοστέφανο του πανικού και την μικρή αλυσίδα της ουτοπίας του εφήμερου που είχα κρεμασμένη στον λαιμό. Ιαματικά φυτά για τροφή. Ψευδαισθήσεις όλα. Τα βράδια δίπλα στην φωτιά καίμε τις ιστορίες που δεν μας χώρεσαν. Και κάποτε όταν το βλέμμα μας ανταμώνει τον Κορινθιακό κόλπο σου ψιθυρίζω με άφθονο κρασί στο αίμα πως βλέπω τον χάρτη του ουρανού να αλλάζει. Ξημερώνει αργά και από την πλατεία της Δημητσάνας οι κορυφές των βουνών πετάγονται άξαφνα μπροστά μας όπως τα χέρια των καλών μαθητών στην τάξη.

Στους λόφους της πόλης μια μαστουρωμένη άνοιξη παραμιλά.
Νυχτώνει και κατεβαίνω ήσυχα μέσα στο βραδινό αεράκι σε μέρη παρακμιακά. Θυμάμαι τα πάντα. Ακόμα και αυτό που υπήρχε πριν από μας.
Μαζί σε όλα, ουρλιάζουμε τις λέξεις γνέφοντας στους σερβιτόρους να μας γεμίζουν τα ποτήρια μόλις αδειάζουν, και σκέφτομαι πως το τέλος δεν θα έρθει γιατί είναι ήδη εδώ. Αεροπλάνα με ανυποψίαστους επιβάτες πετάνε πάνω από το κεφάλι μας καθώς η πόλη γίνεται όλο και πιο άσχημη και οι συναντήσεις μας μου αφήνουν στα σπλάχνα την έντονη επιθυμία να εξομολογηθώ. Έχω ακόμα το άρωμα σου στη σάρκα μου. Κατεστραμμένη σάρκα, ερείπια στα βάθη μου, που μέσα τους ανθίζουν χορτάρια. Οι άνθρωποι καταστρέφουν τα πάντα. Έτσι πάει μπροστά ο κόσμος.

Λυκαυγές μιας νέας δεκαετίας και εγώ με μια χλωμή σελήνη γλείφω ότι με στοίχειωσε. Πίσω μου γραμμές γυμνοσάλιαγκα παίρνουν σχήματα πελώριων κύκλων. Άνθρωποι περνούν δίπλα μου, απέναντι μου, με προσπερνάμε μέσα από τα αυτοκίνητα τους. Άνθρωποι που δεν θα μάθουν ποτέ τίποτα για μένα. Η μέρα δεν είναι παρά μια σύντομη ανάπαυλα ανάμεσα σε δυο νύχτες. Μου μένουν ακόμα πολλά να κάνω.

10 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

και να τα κάνεις με αλήθεια συναισθημάτων.
καλή σου χρονιά!
με όλα αυτά για όλα αυτά σε όλα αυτά.
φιλιά σου!

markos-the-gnostic είπε...

αχ blue μακάρι να θυμόμασταν αυτό που υπήρχε πριν από μας

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν η Άνοιξη στους λόφους της πόλης παραμιλά μαστουρωμένη...
...πάντως υπάρχη πρόβλημα όταν για να γράψει τις αναμοχλεμένες και χιλιογραμμένες σκέψεις του κάποιος πρέπει πρώτα να μαστουρώσει!

candyblue είπε...

@ b|a|s|n\i/a: Πάνω από όλα η αλήθεια και μετά η αγάπη.
Να περνάς ομορφα.




@ markos-the-gnostic: θυμόμαστε αλλά το καταστρέφουμε πριν αυτό μας καταστρέψει







@ Ανώνυμος: Με διασκεδάζουν κάτι ανόητοι τύποι σαν και σένα που γράφουν το υπάρχει με «η» αντί με «ει» και κριτικάρουν γεμάτοι ξίγκια και πένθη στο κεφάλι τους άτομα που δεν γνωρίζουν. Οι περισσότεροι Ελληναράδες σου μοιάζουν ξέρεις. Ξέρεις βρε;

Και συ τι ανόητος και τι βαρετός να σχολιάζεις με τον ίδιο κακό τρόπο, όπως κάνουν όλοι οι συμπλεγματικοί ανώνυμοι, όλες αυτές τις χιλιογραμμένες σκέψεις μου. Δεν μαστουρώνω αγάπη μου εγώ. Έτσι γεννήθηκα κρόνια και μπλε και δεν θα μπορέσεις ποτέ σου να με φτάσεις.

Κατά βάθος γουστάρεις τρελά αυτά που γράφω, για αυτό κάνεις το λάθος να γίνεσαι τόσο ανόητος και επικίνδυνα ηλίθιος με αυτά που γράφεις .Μ αρέσεις τελικά.
!

κοινωφελής κώνωψ είπε...

Ποιανου την καρδιά ράγισες πάλι ρε candy και δεν το αντέχει...

Τι μπαναλ αυτη η ανωνυμία ε? Ασπίδα για τουσ φοβισμένους.

Πάμε οίτη το άλλο ΣΚ?

candyblue είπε...

ξερω και γω μωρέ...κουτσοί στραβοί εδώ όλοι.

Θα μιλησουμε για Σ/Κ

Anonymos...giati etsi goustaro na se gamao! είπε...

Τελικά είσαι πιο ηλίθια απ' όσο περίμενα και πιο στόκος ακόμα κι απ' τον Κάτμαν!
Αναζήτησε γλυκειά μου πρώτα τα δικά σου ορθογραφικά λάθη, και ύστερα έλα να μου το παίξεις Μπαμπινιώτης!
Εντάξη κυρία επώνυμη Candy Blue?

Anonymos...giati etsi goustaro na se gamao! είπε...

Α! και προσεχε μην μπεις στο τρυπακι και μου απαντησεις με βρισιές, γιατί μπορεί να χαλάσεις το προφίλ που με τόσο κοπο εχεις φτιαξει όλα αυτα τα χρονια και να χασεις κανα πελατη!
...και να μείνουν τα κολαζ σου απούλητα!
...κι αν μείνουν απούλητα, ξέρεις που να τα βάλεις μετα, έτσι?
ΟΥΣΤ!

candyblue είπε...

Το εντάξει με "ει" και μην ψαρώνεις βρε

φιλιά!

DukeTravellington είπε...

... και γιατι - καραμελίτσα blue και Μάρκο - αυτό που υπήρχε πριν από εμάς και δεν το θυμόμαστε μας καταστρέφει; οπότε το καταστρέφουμε εμείς; μας καταστρέφει επειδή δεν το θυμόμαστε; μήπως τελικά είναι πιο ωραίο να εικάζουμε για κάτι που δεν ξέρουμε/έχουμε γνωρίσει;... μας αφήνει περισσότερα περιθώρια ονειροπόλησης και - γι' αυτό - γοητείας.... άστε που έτσι αν κάποια στιγμή έχουμε κι ένα deja-vu αυτού μας βάζει και σε πιο γοητευτικό trip αρχέγονων αναζητήσεων ("και πώς το ξέρω εγώ αυτό;" και "υπήρξα εγώ τότε;" και "ποιος ήμουνα;" κλπ κλπ)

@Anonyme...giati_etsi_goustareis_na_me_gamas
πρώτα πρώτα τι nickname είναι αυτό ? σκοπεύει σε προσβολή προς πάσα κατεύθυνση ή ... ελλείψει άλλων στοιχείων για σένα (καλό θα ήταν να βλέπαμε "τι είσαι και του λόγου σου") προσπαθούμε να κάνουμε έτσι εντύπωση; για behave yourself....